Všetky recepty

Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale s lyžičkou soli (my soľ odporúčame pridávať až nakoniec do omáčky). Vo väčšej panvici si rozpustíme maslo a speníme na ňom cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a trochu opečieme. Do zmesi pridáme pasírované paradajky a koreniny - čierne korenie, soľ a červenú papriku. Potom...

Tofu jaternicu rozdrobíme na menšie kúsky, rovnomerne rozložíme do zapekacej misy a pečieme 15 minút pri teplovzdušnom ohreve s teplotou 180 °C. Medzitým si nakrájame zeleninu - paradajky na polovice plátkov, papriku na pásiky a krúžky, zelenú cibuľku nadrobno - a čínsku kapustu natrháme na malé kúsky. Všetky druhy zeleniny okrem cibuľky rozložíme...

Tekvicu umyjeme a rozpolíme aj so šupkou. Jadro so semiačkami vyberieme a nakrájame ju na menšie kocky. Maslo s trochou olivového oleja si zohrejeme vo väčšom hrnci, potom pridáne nakrájanú cibuľu a cesnak. Celý tento základ speníme a následne doň pridáme sušený tymian a kúsky tekvice. Chvíľu opekáme a tak podlejeme vodou alebo vývarom. Pridáme...

Pre dostatočnú výšku cheesecake-u odporúčame použiť formu s priemerom 20 cm. Najprv si pripravíme pevný podklad rozmixovaním/podrvením Bebe keksov, ktoré následne zmiešame s kokosovým olejom alebo maslom. Potom ich lyžičkou jemne zatlačíme na spodok papierom na pečenie vystlanej formy, aby sme vytvorili hladkú vrstvu.

Vajíčka uvaríme natvrdo a pokrájame na drobné kúsky. Potom zmiešame cottage syr, vajíčka a horčicu a následne dochutíme soľou a korením.

Gnocchi stačí kúpiť aj predpripravené a len ho uvariť podľa návodu. V prípade vlastnej verzie zo zemiakov, vajíčok, múky a štipky soli najprv vypracujeme nelepivé kompaktné cesto. Z cesta vytvoríme guľôčky, ktoré vygúľame rukou na valčeky. Tie následne nakrájame na približne 1 cm dlhé kúsky, poprášime ich múkou a varíme v osolenej vode 3 minúty....

Špaldovú múku, kakao, bielka, soľ, mlieko a vodu si vymiešame na hladkú konzistenciu (s tým nám môže pomôcť aj šejker alebo mixér). Pre dosladenie cesta môžeme pridať trochu trstinového cukru alebo medu. Na miernom plameni na troche tuku palacinky opekáme pár minút z každej strany. Potom ich naplníme alebo potrieme jemným tvarohom zmiešaným s...

Mandle si opečieme s trochou olivového oleja na menšej panvici. Keď nadobudnú zlatistú farbu, plameň odstavíme a odložíme si ich bokom. Mrkvu a cuketu umyjeme, osušíme, ošúpeme a pomocou škrabky ich nakrájame na tenké plátky.

Vo veľkej mise si spolu zmiešame fazuľu, ryžu, cibuľu a petržlenovú vňať. V inej malej miske si pripravíme dressing z octu, oleja a morskej soli. Potom ním prelejeme fazuľovú zmes a premiešame.

Najprv si dáme uvariť cestoviny. Zeleninu aj zázvor si nakrájame, cesnak očistíme a potom na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme doň pretlačený alebo nastrúhaný cesnak, čerstvý zázvor nakrájaný na pásiky (alebo ten sušený) a nakrájanú mrkvu. Trochu podusíme a potom k nim pridáme hrášok a tak zelenú cibuľku.

Do zapekacej misy vložíme hrsť surových špagiet, prilejeme približne lyžicu olivového oleja a rovnomerne ho rozotrieme. Pridáme nakrájanú cibuľu, cuketu, sušené paradajky a špenát. Potom prilejeme pasírované paradajky, osolíme a pridáme sušenú bazalku a cesnak.

Orechy si najprv opečieme na rozohriatej panvici bež použitia tuku. Do vyššej nádoby nalejeme 150 ml olivového oleja, pridáme opečené orechy, strúhaný syr a lístky bazalky, ktoré nahrubo natrháme. Sekacím mixérom rozmixujeme do hladkej zmesi. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Pesto je skvelé namiesto omáčky na cestoviny a taktiež sa veľmi...

Tzatziki

02/03/2024

Zmiešame jogurt a nastrúhanú uhorku, pridáme pretlačený cesnak, dochutíme korením na tzatziki a podľa potreby aj soľou a čiernym korením. Pre výraznejšiu chuť môžeme použiť čerstvý kôpor. Tzatziki je skvelé napr. ku rezňom, šalátom alebo k iným pečeným či vyprážaným jedlám.

Cesnakový dip

02/03/2024

Strúčiky cesnaku si roztlačíme do misky a zmiešame so všetkými prísadami. Dip sa dá ochutiť aj iným korením podľa vlastného výberu. Je skvelý k pečenej zelenine, zemiakom ale úžasne s ním chutí aj akákoľvek pizza (najmä zeleninová).

Karfiol najprv očistíme a pozdĺžne nakrájame na časti pripomínajúce steaky. Karfiol sa príliš rozpadáva, takže z ostatných častí vzniknú skôr nugetky. Potom rozbijeme vajíčka, osolíme a okoreníme ich čiernym korením a rozšľaháme.

Najprv si uvaríme gnocchi podľa návodu, precedíme ich a odložíme nabok. Vo veľkej panvici si rozpustíme maslo a pridáme doň olivový olej. Potom doň vložíme na tenké plátky nakrájaný cesnak a približne 30 sekúnd restujeme. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a ešte minútu opekáme kým nebude sklovitá.

Najprv si dáme uvariť špagety. Kým sa cestoviny varia, pripravíme si omáčku. Spolu rozmixujeme avokádo, pretlačený cesnak, dve lyžice olivového oleja, šťavu z polovice citróna, čerstvý špenát, sušenú bazalku, štipku soli a čierne mleté korenie. Nakoniec prilejeme smotanu a celú zmes ešte raz pomixujeme.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca variť, od bodu varu 13-15 min domäkka. Pred koncom do zemiakov pridáme hrášok a necháme minútku povariť. Všetko scedíme, pridáme kus masla, deci mlieka a ručným mixérom vyšľaháme pyré. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Všetky prísady rozmixujeme na hladkú kašu. Na panvici nahrejeme olej (alebo maslo), nalejeme trochu cesta a vytvarujeme ho do malých lievancov. Pečieme pri najmenšom plameni aby sa lievance nepripálili. Lievanec je vhodné otočiť, keď sa na hornej strane začnú robiť bublinky, spodná časť je dosť pevná a okraje začínajú hnednúť (nie vždy je to dobre...

Najprv uvaríme špagety podľa návodu. Počas toho si nadrobno nakrájame červenú cibuľu a trochu ju opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno nastrúhanú mrkvu, drvenú rascu, mletú červenú papriku, kurkumu, celý strúčik cesnaku, šošovicu a zalejeme pasírovanými paradajkami. Omáčku doplníme 2 lístkami bazalky a varíme asi 15 minút na miernom ohni....

Bielu časť cibuľky nakrájame nadrobno a opečieme ju na oleji alebo masle do sklovita. Potom k nej pridáme šunku nakrájanú na kocky a mierne orestujeme. Po vychladnutí k zmesi pridáme tavený syr a nasekanú zelenú vňať cibuľky, dochutíme vegetou a premiešame.

Najprv si pripravíme zemiakovú kašu. Zemiaky nakrájané na kocky uvaríme domäkka v osolenej vode a potom scedíme. Medzitým si pripravíme a na panvici rozpustíme 100 g masla v 100 ml olivového oleja. Následne uvarené zemiaky rozmixujeme s olejom aj maslom na hladkú kašu. Dochutíme soľou a korením a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Avokádo rozrežeme, zbavíme kôstky a lyžičkou vydlabeme vnútro do misky. Pridáme k nemu kúsky banánov, med, kakao, vanilku a citrónovú šťavu a všetko pomixujeme aby vznikla hladká hmota. Počas servírovania môžeme ozdobiť čokoládou, ovocím alebo tým, čo bude poruke.

Langoše

20/07/2023

Deň vopred cesto vymiešame, dáme do mikroténového sáčka a dáme odpočívať do chladničky. Na druhý deň môžeme po jeho vykysnutí tvarovať langoše a vyprážať ich na panvici (odporúčame si predtým ruky potrieť olejom aby sa cesto nelepilo). Potom už len stačí nechať hotové langoše odkvapkať na servítke od oleja a môžeme podávať aj s oblohou podľa...

Nadrobno nasekanú cibuľu pridáme do hrnca (alebo panvice s pokrievkou) a rozohriatym olejom a krátko ju na miernom ohni orestujeme dosklovita. Pridáme bobkové listy, tymian a na malé kúsky nakrájanú šunku. Restujeme kým šunka nie je chrumkavá.

Všetky suroviny okrem čokolády za studena rozmixujeme a vytvorí sa nám nadýchaný krém. Bielu čokoládu rozpustíme s trochou smotany (5 ml) a potom zamiešame ku krému. Dáme do chladničky trochu stuhnúť. Potom pomocou cukrárenského vrecka ním ozdobíme vychladnuté muffiny.

Predhrejeme si rúru na 180 °C na statický ohrev. Brokolicu umyjeme, pokrájame na ružičky, dáme do hlbšej nádoby a zalejeme vriacou vodou. Necháme 3 minúty odpočívať.

Šalát s cviklou si pripravíme z nakrájanej zeleniny a syra - reďkovky nakrájame na kolieska, zelenú cibuľku na krúžky, papriky na pásiky, cherry paradajky na štvrtiny alebo polovice, červenú repu a mozzarellu na malé kocky. Pridáme mix šalátov a špenát. Všetko osolíme a okoreníme. Tesne pred podávaním, keď šalát trochu postojí, ho polejeme 2-3...

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started