Tekvicový prívarok s volským okom

24/10/2024

INGREDIENCIE 

Na 4 porcie:

  • 1,5 kg Hokkaido tekvice
  • 1 väčšia cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 väčší zemiak
  • olivový olej
  • 70 g masla
  • 4 vajcia
  • 600 ml vody alebo vývaru
  • 200 ml šľahačkovej smotany alebo vegánskeho krému
  • tymian
  • bobkový list
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletý muškátový oriešok
  • tekvicový olej a tekvicové semiačka (na ozdobu)



POSTUP

Tekvicu umyjeme a rozpolíme aj so šupkou. Jadro so semiačkami vyberieme a nakrájame ju na menšie kocky. Maslo s trochou olivového oleja si zohrejeme vo väčšom hrnci, potom pridáne nakrájanú cibuľu a cesnak. Celý tento základ speníme a následne doň pridáme sušený tymian a kúsky tekvice. Chvíľu opekáme a tak podlejeme vodou alebo vývarom. Pridáme bobkový list a necháme dusiť na miernom príkone asi 20 minút. 

Prívarok dochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Pridáme smotanu alebo vegánsky krém a ešte necháme prevrieť. Na záver jedlo zahustíme nastrúhaným zemiakom. Teplý prívarok podávame s volským okom a kúskom pečiva. Ako bonus môžeme jedlo ochutiť a dozdobiť tekvicovým olejom a tekvicovými semiačkami.


*zdroj: kniha Zdravo jem, aj šetriť viem

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started