Tekvicový prívarok s volským okom

INGREDIENCIE
Na 4 porcie:
- 1,5 kg Hokkaido tekvice
- 1 väčšia cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 väčší zemiak
- olivový olej
- 70 g masla
- 4 vajcia
- 600 ml vody alebo vývaru
- 200 ml šľahačkovej smotany alebo vegánskeho krému
- tymian
- bobkový list
- soľ
- čierne korenie
- mletý muškátový oriešok
- tekvicový olej a tekvicové semiačka (na ozdobu)
POSTUP
Tekvicu umyjeme a rozpolíme aj so šupkou. Jadro so semiačkami vyberieme a nakrájame ju na menšie kocky. Maslo s trochou olivového oleja si zohrejeme vo väčšom hrnci, potom pridáne nakrájanú cibuľu a cesnak. Celý tento základ speníme a následne doň pridáme sušený tymian a kúsky tekvice. Chvíľu opekáme a tak podlejeme vodou alebo vývarom. Pridáme bobkový list a necháme dusiť na miernom príkone asi 20 minút.
Prívarok dochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Pridáme smotanu alebo vegánsky krém a ešte necháme prevrieť. Na záver jedlo zahustíme nastrúhaným zemiakom. Teplý prívarok podávame s volským okom a kúskom pečiva. Ako bonus môžeme jedlo ochutiť a dozdobiť tekvicovým olejom a tekvicovými semiačkami.
*zdroj: kniha Zdravo jem, aj šetriť viem