Špagety Carbonara

INGREDIENCIE
- špagety
- 3 strúčiky cesnaku
- strúhaný syr (napr. grana padano, eidam...)
- 3 vajíčka
- soľ
- čierne mleté korenie
- slanina (plátky alebo v celku)
- olivový olej
- maslo
POSTUP
Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Do misky dáme 2 vajíčka a 1 žĺtok, pridáme nastrúhaný syr, osolíme a okoreníme. V panvici na olivovom oleji a masle opečieme kúsky slaniny. Pridáme 3 stlačené strúčiky cesnaku a po nejakom čase, keď slaninu dochutí a všade začne rozvoniavať, ho vyberieme. Z panvice môžeme odobrať roztavený tuk a masť ak je jej veľa.
Slaninu vypneme a keď už nebude tak rozpálená, pridáme do panvice priamo z vody uvarené špagety. Podlejeme ich vodou, v ktorej sa varili. Do špagiet pridáme vajíčka so syrom a za stáleho miešania ich restujeme (horák je pritom stále vypnutý). Keď sú špagety hotové, pri servírovaní ich na záver môžeme posypať strúhaným syrom.
*náš zdroj: YouTube - Kuchyňa Lidlu (https://www.youtube.com/watch?v=zuT1AvSA8-8)