Smotanové cestoviny s paradajkami a cibuľkou

INGREDIENCIE
- 250 g cestovín
- 2 lyžice masla
- ½ cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice pasírovaných paradajok
- 100 ml mlieka
- 200g smotany na šľahanie
- 150 g strúhanej mozzarelly
- 2 čl soli
- ½ čl čierneho korenia
- 1 čl mletej červenej papriky
- nasekaný petržlen na ozdobu
POSTUP
Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale s lyžičkou soli (my soľ odporúčame pridávať až nakoniec do omáčky). Vo väčšej panvici si rozpustíme maslo a speníme na ňom cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a trochu opečieme. Do zmesi pridáme pasírované paradajky a koreniny - čierne korenie, soľ a červenú papriku. Potom prilejeme mlieko a zamiešame.
Po zahriatí omáčky pridáme smotanu na šľahanie a keď dosiahne vyššiu teplotu, rozpustíme v nej nastrúhanú mozzarellu. Nakoniec do panvice pridáme uvarené cestoviny, ktoré pri servírovaní dozdobíme nasekaným petržlenom.
*náš zdroj: Facebook - Yummy Food Recipes (https://www.facebook.com/watch/?v=7028619713872998&rdid=uiD6uLrXE6thZLQQ)