Smotanové cestoviny s paradajkami a cibuľkou

27/12/2024

INGREDIENCIE

  • 250 g cestovín 
  • 2 lyžice masla
  • ½ cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice pasírovaných paradajok 
  • 100 ml mlieka
  • 200g smotany na šľahanie
  • 150 g strúhanej mozzarelly
  • 2 čl soli
  • ½ čl čierneho korenia
  • 1 čl mletej červenej papriky
  • nasekaný petržlen na ozdobu


POSTUP

Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale s lyžičkou soli (my soľ odporúčame pridávať až nakoniec do omáčky). Vo väčšej panvici si rozpustíme maslo a speníme na ňom cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a trochu opečieme. Do zmesi pridáme pasírované paradajky a koreniny - čierne korenie, soľ a červenú papriku. Potom prilejeme mlieko a zamiešame. 

Po zahriatí omáčky pridáme smotanu na šľahanie a keď dosiahne vyššiu teplotu, rozpustíme v nej nastrúhanú mozzarellu. Nakoniec do panvice pridáme uvarené cestoviny, ktoré pri servírovaní dozdobíme nasekaným petržlenom.


*náš zdroj: Facebook - Yummy Food Recipes  (https://www.facebook.com/watch/?v=7028619713872998&rdid=uiD6uLrXE6thZLQQ)

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started