Nepečený čokoládový cheesecake

22/10/2022

INGREDIENCIE

  • 1 balenie BeBe keksov (čokoládových)
  • 100 g masla
  • 500 g jemného nízkotučného tvarohu (napr. Kapucín alebo vraj ten z Lidlu je dostatočne hustý :D )
  • 1 ks šľahačková smotana
  • 300 g čokoláda na varenie


Poleva:

  • 140 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g čokolády na varenie

POSTUP

BeBe keksy rozdrvíme a pridáme do nich rozpustené maslo. Túto zmes potom roztlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Medzitým si nad parou rozpustíme čokoládu. Počas rozpúšťania čokolády si v miske zmiešame tvaroh, do ktorého nalejeme jednu šľahačkovú smotanu. 

Keď sa čokoláda úplne rozpustí, necháme ju ešte chvíľu vychladnúť a potom ju nalejeme do tvarohovej zmesi. Spojíme všetky ingrediencie aby nám vznikla hustá čokoládová masa. Túto hmotu potom vylejeme a zarovnáme na pripravený sušienkový korpus.

Na polevu si rozpustíme nad parou v šľahačkovej smotane čokoládu. Necháme ju chvíľu vychladnúť a tak ju nalejeme na plnku. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky schladiť (aspoň na jednu noc). A tadáá, koláč je hotový :D


*zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-nepeceny-cheesecake-fotorecept/47472-recept.html?fbclid=IwAR2XEvFXYdhCykh-Gg9f609hJvnR-Zu9zSZ4RoaNDdKPGerYm3GFrwAAMPE

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started