Krémové špagety s omáčkou z pečenej zeleniny

14/08/2022

INGREDIENCIE

  • 2 pl olivového oleja

  • 1 červená cibuľa

  • 3 poháre cherry paradajok

  •  2 stredne veľké červené papriky

  • 5 strúčikov cesnaku

  • 1 čl sušených byliniek

  • soľ

  • čierne korenie

  • hrsť čerstvej bazalky

  • ½ pohára smotany na šľahanie

  • špagety alebo iné cestoviny

  • čerstvá bazalka a strúhaný syr (napr. parmezán) na ozdobu

POSTUP

Rúru predhrejeme na 200 °C. Červené papriky a cibuľu nakrájame na veľké kusy. Potom ich spolu so strúčikmi cesnaku a cherry paradajkami rozložíme na papier na plech s papierom na pečenie. Pokropíme ich olivovým olejom, posypeme sušenými bylinkami, osolíme  a okoreníme. Následne zmes rukami premiešame aby boli všetky kusy zeleniny rovnomerne pokryté koreninami aj olejom. Celé to pečieme približne 30 minút.

Po upečení oddelíme zopár pečených cherry paradajok na neskôr. Zvyšok dáme do nádoby, pridáme k nemu hrsť bazalky a rozmixujeme mixérom. Potom pridáme smotanu a v prípade potreby ešte dochutíme korením. Následne ešte znova trochu pomixujeme.

Uvaríme si cestovinu až kým nebude al dente. Precedíme ju a vložíme späť do hrnca a hneď na to na ňu nalejeme predpripravenú omáčku. Pridáme ešte zvyšné pečené cherry paradajky a celé to trochu zohrejeme. 

TIP: Môžeme servírovať so strúhaným syrom a čerstvými lístkami bazalky. Omáčku môžeme spraviť aj z iných druhov zeleniny.

*zdroj: Pinterest - Foodies of SA (https://www.foodiesofsa.com/super-simple-creamy-tomato-pasta)

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started