Krémové gnocchi s cesnakom a špenátom

09/02/2024

INGREDIENCIE 

  • 1 balenie zemiakových gnocchi
  • 3 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky
  • 1 malá cibuľa nakrájaná na drobno
  • 1 šľahačková smotana alebo vegánsky krém
  • tavený syr v črievku
  • 1 a ½ čl sladkej mletej červenej papriky
  • 1 čl sušeného petržlenu
  • ½ čl sušeného oregana
  • soľ
  • čierne korenie
  • strúhaný parmezán
  • 3-4 hrste čerstvého špenátu
  • chilli vločky (pre tých čo majú radi pikantné jedlá)

POSTUP

Najprv si uvaríme gnocchi podľa návodu, precedíme ich a odložíme nabok. Vo veľkej panvici si rozpustíme maslo a pridáme doň olivový olej. Potom doň vložíme na tenké plátky nakrájaný cesnak a približne 30 sekúnd restujeme. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a ešte minútu opekáme kým nebude sklovitá. 

Do panvice nalejeme smotanu a celú zmes privedieme k varu. Potom pridáme tavený syr a necháme ho v nej rozpustiť. Ochutíme paprikou, petržlenom, oreganom, soľou a čiernym korením. Pridáme nastrúhaný parmezán a pravidelne miešame kým omáčka nebude úplne hladká a krémová. 

Následne primiešame na drobnejšie kúsky posekané listy špenátu a pár minút povaríme. Na záver do omáčky pridáme uvarené gnocchi a poriadne ich s ňou premiešame až kým ňou nebudú úplne pokryté.


*zdroj: Instagram - @simplecooq (https://www.instagram.com/p/CzU1nKALUhm/)

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started