Krémové gnocchi s cesnakom a špenátom

INGREDIENCIE
- 1 balenie zemiakových gnocchi
- 3 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky
- 1 malá cibuľa nakrájaná na drobno
- 1 šľahačková smotana alebo vegánsky krém
- tavený syr v črievku
- 1 a ½ čl sladkej mletej červenej papriky
- 1 čl sušeného petržlenu
- ½ čl sušeného oregana
- soľ
- čierne korenie
- strúhaný parmezán
- 3-4 hrste čerstvého špenátu
- chilli vločky (pre tých čo majú radi pikantné jedlá)
POSTUP
Najprv si uvaríme gnocchi podľa návodu, precedíme ich a odložíme nabok. Vo veľkej panvici si rozpustíme maslo a pridáme doň olivový olej. Potom doň vložíme na tenké plátky nakrájaný cesnak a približne 30 sekúnd restujeme. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a ešte minútu opekáme kým nebude sklovitá.
Do panvice nalejeme smotanu a celú zmes privedieme k varu. Potom pridáme tavený syr a necháme ho v nej rozpustiť. Ochutíme paprikou, petržlenom, oreganom, soľou a čiernym korením. Pridáme nastrúhaný parmezán a pravidelne miešame kým omáčka nebude úplne hladká a krémová.
Následne primiešame na drobnejšie kúsky posekané listy špenátu a pár minút povaríme. Na záver do omáčky pridáme uvarené gnocchi a poriadne ich s ňou premiešame až kým ňou nebudú úplne pokryté.
*zdroj: Instagram - @simplecooq (https://www.instagram.com/p/CzU1nKALUhm/)