Krémová polievka z hokkaido tekvice
23/04/2022
INGREDIENCIE
- 1 kg hokkaido tekvica
- 2 ks mrkva
- 2 ks zemiaky
- 1 ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 ml mlieko
- kurací bujón
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- bazalka
- oregano
- olivový olej
POSTUP
Tekvicu, mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame. Na olivovom oleji opražíme cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme tekvicu, mrkvu, zemiaky a restujeme.
Zalejeme vodou, tak aby boli suroviny ponorené. Pridáme bujón, korenie, soľ, bazalku a oregano.
Varíme 25 minút. Odstavíme a rozmixujeme. Pridáme mlieko a zamiešame. Dobrú chuť!
TIP: K polievke môžeme podávať vlastné krutóny. Nakrájame si pečivo podľa vlastného výberu na malé kúsky a v miske zmiešame s oreganom a pokvapkáme s olivovým olejom. Krutóny poukladáme na papier na pečenie na plech a pečieme v rúre do zlatista - približne 10 až 15 minút.
*náš zdroj www.dobruchut.aktuality.sk