Krémová polievka z hokkaido tekvice

23/04/2022

INGREDIENCIE

  • 1 kg hokkaido tekvica
  • 2 ks mrkva
  • 2 ks zemiaky
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml mlieko
  • kurací bujón
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • bazalka
  • oregano
  • olivový olej

POSTUP

Tekvicu, mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame. Na olivovom oleji opražíme cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme tekvicu, mrkvu, zemiaky a restujeme.

Zalejeme vodou, tak aby boli suroviny ponorené. Pridáme bujón, korenie, soľ, bazalku a oregano.

Varíme 25 minút. Odstavíme a rozmixujeme. Pridáme mlieko a zamiešame. Dobrú chuť!

TIP: K polievke môžeme podávať vlastné krutóny. Nakrájame si pečivo podľa vlastného výberu na malé kúsky a v miske zmiešame s oreganom a pokvapkáme s olivovým olejom. Krutóny poukladáme na papier na pečenie na plech a pečieme v rúre do zlatista - približne 10 až 15 minút.

*náš zdroj www.dobruchut.aktuality.sk

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started