Kakaové palacinky s tvarohom
31/05/2024

INGREDIENCIE
(2 až 3 porcie)
- 90 g hladkej špaldovej múky
- 15 g kakaa
- štipka soli
- 2 bielka
- 100 ml polotučného mlieka
- 100 ml vody
- trochu masla/oleja
- 250 g jemného odtučneného tvarohu
- 2 lyžice medu
POSTUP
Špaldovú múku, kakao, bielka, soľ, mlieko a vodu si vymiešame na hladkú konzistenciu (s tým nám môže pomôcť aj šejker alebo mixér). Pre dosladenie cesta môžeme pridať trochu trstinového cukru alebo medu. Na miernom plameni na troche tuku palacinky opekáme pár minút z každej strany. Potom ich naplníme alebo potrieme jemným tvarohom zmiešaným s medom.
TIP: Palacinky odporúčame dozdobiť. šľahačkou, čokoládovým topingom alebo kúskami čokolády, mandľovými plátkami, banánmi alebo iným ovocím. Pre viac bielkovín namiesto 20 g múky môžeme použiť proteín.
*náš zdroj: kniha Zdravo jem, aj šetriť viem