Francúzske toasty naslano
INGREDIENCIE
- 2 vajíčka
- 2 lyžice mlieka
- morská soľ
- 1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky
- 4 krajce toastového chleba
- olivový olej
- 1 hrsť poľníčka
- 2 lyžice smotanovej nátierky
- 2 plátky vidieckej šunky
POSTUP
Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka spolu s mliekom, štipkou soli a nasekanou pažítkou.
Každý krajec toastového chleba rozrežeme tak, aby vznikli 2 trojuholníky. Obalíme ich vo vajíčkovo-pažítkovej zmesi a preložíme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom. Opečieme ich na miernom plameni po oboch stranách dozlatista.
Opečené chlebíky preložíme na tanier s papierovou utierkou, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Umyjeme a osušíme čerstvý poľníček, ktorým budeme chlebíky ozdobovať.
Každý toast potrieme smotanovou nátierkou, na ňu položíme kúsok šunky a lístky čerstvého poľníčka.
TIP: Pred podávaním môžeme toasty ešte pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom.
*náš zdroj kniha Kuchyňa Lidla pre malých kuchárov