Francúzske toasty naslano

23/04/2022

INGREDIENCIE

  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice mlieka
  • morská soľ
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky
  • 4 krajce toastového chleba
  • olivový olej
  • 1 hrsť poľníčka
  • 2 lyžice smotanovej nátierky
  • 2 plátky vidieckej šunky

POSTUP

Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka spolu s mliekom, štipkou soli a nasekanou pažítkou.

Každý krajec toastového chleba rozrežeme tak, aby vznikli 2 trojuholníky. Obalíme ich vo vajíčkovo-pažítkovej zmesi a preložíme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom. Opečieme ich na miernom plameni po oboch stranách dozlatista.

Opečené chlebíky preložíme na tanier s papierovou utierkou, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Umyjeme a osušíme čerstvý poľníček, ktorým budeme chlebíky ozdobovať.

Každý toast potrieme smotanovou nátierkou, na ňu položíme kúsok šunky a lístky čerstvého poľníčka.

TIP: Pred podávaním môžeme toasty ešte pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom.

*náš zdroj kniha Kuchyňa Lidla pre malých kuchárov

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started