Farfalle s pestom a morčacím mäsom

19/02/2023

INGREDIENCIE 

  • 300 g cestovín farfalle
  • 200 g morčacích pŕs
  • olivový olej
  • 1 lyžica masla
  • soľ
  • mleté čierne korenie


Pesto:

  • 1 hrsť orechov mix z Lidlu
  • 3 hrste čerstvej bazalky (+ zopár lístkov na ozdobu)
  • 50 g strúhaného syra
  • 150 ml olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie


POSTUP

Pesto si pripravíme tak, že najprv orechy opečieme na rozohriatej panvici bež použitia tuku. Pripravíme si strúhaný syr a lístky bazalky nahrubo natrháme. Pridáme do nádoby, prilejeme 150 ml olivového oleja a sekacím mixérom rozmixujeme dohladka. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na malé kúsky a opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom a maslom do zlatohneda. Na záver ich ochutíme soľou a korením. 

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode nie úplne do mäkka (al dente), aby si zachovali svoj tvar. Scedíme ich a vrátime ich späť do hrnca, kde pridáme opečené kúsky mäsa a pesto. Na záver zľahka premiešame. Servírujeme v hlbokom tanieri posypané strúhaným syrom a ozdobené malými lístkami bazalky.


*náš zdroj: recept z knihy Kuchyňa Lidla pre malých kuchárov

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started