Farfalle s pestom a morčacím mäsom

INGREDIENCIE
- 300 g cestovín farfalle
- 200 g morčacích pŕs
- olivový olej
- 1 lyžica masla
- soľ
- mleté čierne korenie
Pesto:
- 1 hrsť orechov mix z Lidlu
- 3 hrste čerstvej bazalky (+ zopár lístkov na ozdobu)
- 50 g strúhaného syra
- 150 ml olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
POSTUP
Pesto si pripravíme tak, že najprv orechy opečieme na rozohriatej panvici bež použitia tuku. Pripravíme si strúhaný syr a lístky bazalky nahrubo natrháme. Pridáme do nádoby, prilejeme 150 ml olivového oleja a sekacím mixérom rozmixujeme dohladka. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na malé kúsky a opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom a maslom do zlatohneda. Na záver ich ochutíme soľou a korením.
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode nie úplne do mäkka (al dente), aby si zachovali svoj tvar. Scedíme ich a vrátime ich späť do hrnca, kde pridáme opečené kúsky mäsa a pesto. Na záver zľahka premiešame. Servírujeme v hlbokom tanieri posypané strúhaným syrom a ozdobené malými lístkami bazalky.
*náš zdroj: recept z knihy Kuchyňa Lidla pre malých kuchárov