Citrónová bábovka
19/02/2023

INGREDIENCIE
- 4 vajíčka
- 200 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 1 dcl oleja (alebo 1 dcl jablkového pyré)
- 1 dcl vody
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- citrónová kôra z ½ až celého citróna (odporúčame dávať viac pre citrónovejšiu chuť :D)
- kakao (môže ale nemusí byť :D)
POSTUP
Všetko spolu zmiešame okrem bielkov zo 4 vajíčok. Z tých pripravíme sneh a potom ich zamiešame ku zvyšným surovinám. Formu vymastíme olejom (my dávame kokosový) a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do bábovkovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 40 minút.
Bábovku môžeme spraviť aj v mramorovej verzii tak, že do formy nenalejeme hneď celé cesto, ale polovicu až jednu tretinu si necháme v miske. Do zostávajúceho cesta pridáme kakao podľa potreby. Následne túto kakaovú časť nalejeme rovnomerne do formy.
*zdroj: Instagram - @klaudi_rimka