Citrónová bábovka

19/02/2023

INGREDIENCIE

  • 4 vajíčka
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1 dcl oleja (alebo 1 dcl jablkového pyré)
  • 1 dcl vody
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • citrónová kôra z ½ až celého citróna (odporúčame dávať viac pre citrónovejšiu chuť :D)
  • kakao (môže ale nemusí byť :D)


POSTUP

Všetko spolu zmiešame okrem bielkov zo 4 vajíčok. Z tých pripravíme sneh a potom ich zamiešame ku zvyšným surovinám. Formu vymastíme olejom (my dávame kokosový) a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do bábovkovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 40 minút. 

Bábovku môžeme spraviť aj v mramorovej verzii tak, že do formy nenalejeme hneď celé cesto, ale polovicu až jednu tretinu si necháme v miske. Do zostávajúceho cesta pridáme kakao podľa potreby. Následne túto kakaovú časť nalejeme rovnomerne do formy.

*zdroj: Instagram - @klaudi_rimka

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started