Chrumkavá tofu jaternica so zeleninou

24/10/2024

INGREDIENCIE 

Na 2 porcie:

  • 2 balenia Lunter tofu jaternice
  • 4 veľké listy čínskej kapusty
  • 2 papriky
  • 2 paradajky
  • 2 hrste rukoly
  • zelená cibuľka
  • ľubovoľné semiačka na ozdobu (napr. ľanové)


POSTUP

Tofu jaternicu rozdrobíme na menšie kúsky, rovnomerne rozložíme do zapekacej misy a pečieme 15 minút pri teplovzdušnom ohreve s teplotou 180 °C. Medzitým si nakrájame zeleninu - paradajky na polovice plátkov, papriku na pásiky a krúžky, zelenú cibuľku nadrobno - a čínsku kapustu natrháme na malé kúsky. Všetky druhy zeleniny okrem cibuľky rozložíme do hlbšieho taniera alebo misky a pridáme rukolu. Upečené chrumkavé kúsky jaternice naaranžujeme na vrch zeleniny a posypeme zelenou cibuľkou a semiačkami.

TIP: Zeleninu môžeme obmieňať podľa chuti - môžeme pridať jemne uvarenú brokolicu, zelené fazuľky alebo klíčky. Pre viac chuti môžeme jedlo pred podávaním poliať olivovým olejom a pokvapkať citrónovom šťavou.


*zdroj: náš recept

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started