Chrumkavá tofu jaternica so zeleninou
24/10/2024

INGREDIENCIE
Na 2 porcie:
- 2 balenia Lunter tofu jaternice
- 4 veľké listy čínskej kapusty
- 2 papriky
- 2 paradajky
- 2 hrste rukoly
- zelená cibuľka
- ľubovoľné semiačka na ozdobu (napr. ľanové)
POSTUP
Tofu jaternicu rozdrobíme na menšie kúsky, rovnomerne rozložíme do zapekacej misy a pečieme 15 minút pri teplovzdušnom ohreve s teplotou 180 °C. Medzitým si nakrájame zeleninu - paradajky na polovice plátkov, papriku na pásiky a krúžky, zelenú cibuľku nadrobno - a čínsku kapustu natrháme na malé kúsky. Všetky druhy zeleniny okrem cibuľky rozložíme do hlbšieho taniera alebo misky a pridáme rukolu. Upečené chrumkavé kúsky jaternice naaranžujeme na vrch zeleniny a posypeme zelenou cibuľkou a semiačkami.
TIP: Zeleninu môžeme obmieňať podľa chuti - môžeme pridať jemne uvarenú brokolicu, zelené fazuľky alebo klíčky. Pre viac chuti môžeme jedlo pred podávaním poliať olivovým olejom a pokvapkať citrónovom šťavou.
*zdroj: náš recept