Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom

26/06/2022

INGREDIENCIE

  • cestoviny (akýkoľvek druh podľa chuti)
  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 hrste špenátu
  • 50 g masla
  • 400 ml šľahačkovej smotany
  • 1/2 ČL čierneho mletého korenia
  • 1 ČL zeleninového korenia (vegeta, solčanka a pod.)
  • 1/2 ČL soli
  • 3 strúčiky cesnaku

POSTUP

Špenát umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým korením.

Na masle sprudka osmažíme kuracie prsia - max. 3 minúty, len aby sa zatiahli, ale aby zbytočne nevyschli. Potom ich vyberieme a necháme chvíľku odpočívať. Zatiaľ si dokončíme omáčku. 

Do výpeku nastrúhame alebo pretlačíme cesnak a necháme povrieť. Potom pridáme lístočky špenátu a len chvíľku zahrejeme vo výpeku. Neskôr zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme korením a poprípade ešte pridáme mleté čierne korenie. Pridáme odpočinuté kuracie mäso aj so šťavou, ktorú pustilo. 

Necháme len prevrieť a odložíme z ohňa. Ideálne je robiť to tak, že popri dokončovaní omáčky uvaríme aj cestoviny a v konečnej fáze ich rovno z vody pridávame do omáčky a hneď konzumujeme.  

TIP: Môžeme pridať aj viac špenátu alebo napr. šampiňóny.

*náš zdroj: varecha.pravda.sk - eviana (https://varecha.pravda.sk/recepty/cestoviny-s-kuracim-masom-a-baby-spenatom-v-sm/44430-recept.html?fbclid=IwAR2iNFMUSaY6XBP_MDSgIU5dpBQPH4xlbWSHBOM9_YYX8EDI2PuVBt2eHZ4)

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started