Cestoviny so špenátom a kuracím mäsom

INGREDIENCIE
- cestoviny (akýkoľvek druh podľa chuti)
- 500 g kuracích pŕs
- 2 hrste špenátu
- 50 g masla
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 1/2 ČL čierneho mletého korenia
- 1 ČL zeleninového korenia (vegeta, solčanka a pod.)
- 1/2 ČL soli
- 3 strúčiky cesnaku
POSTUP
Špenát umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým korením.
Na masle sprudka osmažíme kuracie prsia - max. 3 minúty, len aby sa zatiahli, ale aby zbytočne nevyschli. Potom ich vyberieme a necháme chvíľku odpočívať. Zatiaľ si dokončíme omáčku.
Do výpeku nastrúhame alebo pretlačíme cesnak a necháme povrieť. Potom pridáme lístočky špenátu a len chvíľku zahrejeme vo výpeku. Neskôr zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme korením a poprípade ešte pridáme mleté čierne korenie. Pridáme odpočinuté kuracie mäso aj so šťavou, ktorú pustilo.
Necháme len prevrieť a odložíme z ohňa. Ideálne je robiť to tak, že popri dokončovaní omáčky uvaríme aj cestoviny a v konečnej fáze ich rovno z vody pridávame do omáčky a hneď konzumujeme.
TIP: Môžeme pridať aj viac špenátu alebo napr. šampiňóny.
*náš zdroj: varecha.pravda.sk - eviana (https://varecha.pravda.sk/recepty/cestoviny-s-kuracim-masom-a-baby-spenatom-v-sm/44430-recept.html?fbclid=IwAR2iNFMUSaY6XBP_MDSgIU5dpBQPH4xlbWSHBOM9_YYX8EDI2PuVBt2eHZ4)