Babičkina bábovka

23/04/2022

INGREDIENCIE

  • 4 vajíčka
  • 20 dg práškového cukru
  • 20 dg polohrubej múky
  • pol balenia kypriaceho prášku
  • 1 dcl mlieka
  • 1 dcl oleja
  • 2 polievkové lyžice mletých orechov
  • 1 balenie vanilkového cukru

POSTUP

Bielka a žĺtka si rozdelíme do 2 misiek. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme s mixérom na sneh. 

Do misky so žĺtkami dáme všetky ostatné suroviny okrem múky a kypriaceho prášku. Následne túto zmes jemne zamiešame do vyšľahaného snehu.

Nakoniec si v malej miske zmiešame múku s kyp. práškom a po lyžičkách vmiešavame do misky s cestom.

Formu vymastíme maslom alebo olejom a jemne posypeme múkou. Následne tam môžeme naliať cesto, ktoré je pripravené do rúry. Tú si predhrejeme na 200 stupňov a bábovku pečieme približne 45 minút. 

*náš zdroj - babka 

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started