Babičkina bábovka
23/04/2022
INGREDIENCIE
- 4 vajíčka
- 20 dg práškového cukru
- 20 dg polohrubej múky
- pol balenia kypriaceho prášku
- 1 dcl mlieka
- 1 dcl oleja
- 2 polievkové lyžice mletých orechov
- 1 balenie vanilkového cukru
POSTUP
Bielka a žĺtka si rozdelíme do 2 misiek. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme s mixérom na sneh.
Do misky so žĺtkami dáme všetky ostatné suroviny okrem múky a kypriaceho prášku. Následne túto zmes jemne zamiešame do vyšľahaného snehu.
Nakoniec si v malej miske zmiešame múku s kyp. práškom a po lyžičkách vmiešavame do misky s cestom.
Formu vymastíme maslom alebo olejom a jemne posypeme múkou. Následne tam môžeme naliať cesto, ktoré je pripravené do rúry. Tú si predhrejeme na 200 stupňov a bábovku pečieme približne 45 minút.
*náš zdroj - babka