Ázijské cestoviny s tofu

INGREDIENCIE
- cestoviny (my sme použili celozrnné špagety)
- šálka nakrájanej mrkvy na pásiky
- šálka nakrájanej zelenej cibuľky
- šálka cukrového hrášku
- čerstvý zázvor (alebo jeho sušená mletá verzia)
- Seafoo tofu Pink fillet od Luntera
- 2-3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- sójová omáčka
- trstinový cukor
POSTUP
Najprv si dáme uvariť cestoviny. Zeleninu aj zázvor si nakrájame, cesnak očistíme a potom na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme doň pretlačený alebo nastrúhaný cesnak, čerstvý zázvor nakrájaný na pásiky (alebo ten sušený) a nakrájanú mrkvu. Trochu podusíme a potom k nim pridáme hrášok a tak zelenú cibuľku.
Keď zelenina zmäkne, do zmesi rukou rozdrobíme tofu a trochu opečieme. Pridáme uvarené cestoviny a zamiešame, Dochutíme niekoľkými lyžicami sójovej omáčky a pridáme trochu trstinového cukru. Na záver môžeme dozdobiť čerstvou cibuľkou a čiernym sezamom.
*náš zdroj: Instagram - beth.sal a lunter.sk (https://www.instagram.com/p/C5tkSKBtbFo/)