Ázijské cestoviny s tofu

18/04/2024

INGREDIENCIE

  • cestoviny (my sme použili celozrnné špagety)
  • šálka nakrájanej mrkvy na pásiky
  • šálka nakrájanej zelenej cibuľky
  • šálka cukrového hrášku
  • čerstvý zázvor (alebo jeho sušená mletá verzia)
  • Seafoo tofu Pink fillet od Luntera
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej 
  • sójová omáčka
  • trstinový cukor


POSTUP

Najprv si dáme uvariť cestoviny. Zeleninu aj zázvor si nakrájame, cesnak očistíme a potom na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme doň pretlačený alebo nastrúhaný cesnak, čerstvý zázvor nakrájaný na pásiky (alebo ten sušený) a nakrájanú mrkvu. Trochu podusíme a potom k nim pridáme hrášok a tak zelenú cibuľku. 

Keď zelenina zmäkne, do zmesi rukou rozdrobíme tofu a trochu opečieme. Pridáme uvarené cestoviny a zamiešame, Dochutíme niekoľkými lyžicami sójovej omáčky a pridáme trochu trstinového cukru. Na záver môžeme dozdobiť čerstvou cibuľkou a čiernym sezamom.


*náš zdroj: Instagram - beth.sal a lunter.sk  (https://www.instagram.com/p/C5tkSKBtbFo/)

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started