Avokádové špagety s cesnakom, orieškami a medom

05/02/2024

INGREDIENCIE

  • 1 avokádo
  • 3 hrste čerstvého špenátu
  • šťava z ½ citróna
  •  2-3 strúčiky cesnaku
  • 12 cherry paradajok
  •  200 ml smotany na šľahanie alebo vegánskeho krému
  • hrsť orechov (napr. mix orechov z Lidlu)
  • 1 čl sušenej bazalky
  • 1 čl medu
  • olivový olej
  • soľ
  • ½ čl čierneho mletého korenia
  • parmezán alebo iný syr na posypanie 
  • špagety


POSTUP

Najprv si dáme uvariť špagety. Kým sa cestoviny varia, pripravíme si omáčku. Spolu rozmixujeme avokádo, pretlačený cesnak, dve lyžice olivového oleja, šťavu z polovice citróna, čerstvý špenát, sušenú bazalku, štipku soli a čierne mleté korenie. Nakoniec prilejeme smotanu a celú zmes ešte raz pomixujeme.

Vo veľkej hlbokej panvici zohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme nakrájané cherry paradajky (stačí ich predtým prekrojiť na polovice). Pridáme hrsť orechov, lyžičku medu a restujeme pokiaľ sa med úplne nerozpustí.

Uvarené špagety primiešame k paradajkám a orechom s medom. Pomaly vmiešame avokádovú omáčku a potom ešte podľa chuti dosolíme a dokoreníme mletým čiernym korením.

TIP: Špagety sa dajú ešte dozdobiť bazalkou, parmezánom alebo ďalšími orieškami a cherry paradajkami. Pre chrumkavejší efekt odporúčame konopné semiačka.


*náš zdroj: Instagram - @kristy.food (https://www.instagram.com/p/C17iv-jr9ga/?img_index=1)

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started