Avokádové špagety s cesnakom, orieškami a medom

INGREDIENCIE
- 1 avokádo
- 3 hrste čerstvého špenátu
- šťava z ½ citróna
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 12 cherry paradajok
- 200 ml smotany na šľahanie alebo vegánskeho krému
- hrsť orechov (napr. mix orechov z Lidlu)
- 1 čl sušenej bazalky
- 1 čl medu
- olivový olej
- soľ
- ½ čl čierneho mletého korenia
- parmezán alebo iný syr na posypanie
- špagety
POSTUP
Najprv si dáme uvariť špagety. Kým sa cestoviny varia, pripravíme si omáčku. Spolu rozmixujeme avokádo, pretlačený cesnak, dve lyžice olivového oleja, šťavu z polovice citróna, čerstvý špenát, sušenú bazalku, štipku soli a čierne mleté korenie. Nakoniec prilejeme smotanu a celú zmes ešte raz pomixujeme.
Vo veľkej hlbokej panvici zohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme nakrájané cherry paradajky (stačí ich predtým prekrojiť na polovice). Pridáme hrsť orechov, lyžičku medu a restujeme pokiaľ sa med úplne nerozpustí.
Uvarené špagety primiešame k paradajkám a orechom s medom. Pomaly vmiešame avokádovú omáčku a potom ešte podľa chuti dosolíme a dokoreníme mletým čiernym korením.
TIP: Špagety sa dajú ešte dozdobiť bazalkou, parmezánom alebo ďalšími orieškami a cherry paradajkami. Pre chrumkavejší efekt odporúčame konopné semiačka.
*náš zdroj: Instagram - @kristy.food (https://www.instagram.com/p/C17iv-jr9ga/?img_index=1)