Pre dostatočnú výšku cheesecake-u odporúčame použiť formu s priemerom 20 cm. Najprv si pripravíme pevný podklad rozmixovaním/podrvením Bebe keksov, ktoré následne zmiešame s kokosovým olejom alebo maslom. Potom ich lyžičkou jemne zatlačíme na spodok papierom na pečenie vystlanej formy, aby sme vytvorili hladkú vrstvu.

Všetky suroviny okrem čokolády za studena rozmixujeme a vytvorí sa nám nadýchaný krém. Bielu čokoládu rozpustíme s trochou smotany (5 ml) a potom zamiešame ku krému. Dáme do chladničky trochu stuhnúť. Potom pomocou cukrárenského vrecka ním ozdobíme vychladnuté muffiny.

Všetko spolu zmiešame okrem bielkov zo 4 vajíčok. Z tých pripravíme sneh a potom ich zamiešame ku zvyšným surovinám. Formu vymastíme olejom (my dávame kokosový) a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do bábovkovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 40 minút.

Perník

17/12/2022

Všetky suroviny - múku, cukor, vajcia, olej, lekvár, škoricu, perníkový prášok, kakao a mlieko - dáme do misy a spolu dobre vymiešame. Potom cesto rozotrieme na pomastený a múkou posypaný veľký hlboký plech (36x26 cm). Dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 35-40 minút.

Do plechu o rozmeroch 28x18 cm dáme na spodok Bebe keksy (alebo Lotus). Podľa návodu na obale Zlatého klasu pripravíme krém a nalejeme na keksíky a zarovnáme. Zase rozložíme na Bebe keksy na vrch pudingu. Necháme úplne vychladnúť.

Bublanina

25/11/2022

Všetko zmiešame a nalejeme do formy. Navrch môžeme pridať ovocie podľa vlastného výberu. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia minimálne 30 min pokiaľ nie je vrch koláča dozlatista upečený.

BeBe keksy rozdrvíme a pridáme do nich rozpustené maslo. Túto zmes potom roztlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Medzitým si nad parou rozpustíme čokoládu. Počas rozpúšťania čokolády si v miske zmiešame tvaroh, do ktorého nalejeme jednu šľahačkovú smotanu.

Zmiešame všetky suché suroviny, pridáme vajíčka, nastrúhanú mrkvu, ananás a orechy. Cesto zmiešame. Do vyššieho plechu vylejeme cesto na papier na pečenie. Pečieme približne 60 minút na 180 stupňov. Po upečení najprv necháme vychladnúť, až potom krájame.

Jablká si ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Potom ich pá minút podusíme na panvici spolu so škoricou až pokiaľ nepustia šťavu. Tú potom odšťavíme z jabĺk tak, že ich vložíme do gázy a odšťavíme stláčaním, aby boli pripravené na naplnenie koláča.

Bielka a žĺtka si rozdelíme do 2 misiek. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme s mixérom na sneh.

Predhrejeme rúru na 170 °C. Zmiešame med a olej. Pridáme vajíčka a popučené banány a zamiešame. Prilejeme mlieko a zatiaľ si zmiešame osobitne suché ingrediencie - múku a sódu bikarbónu. Potom obe zmesi spojíme a pomaly miešame kým nezmiznú všetky hrudky.

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started