Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale s lyžičkou soli (my soľ odporúčame pridávať až nakoniec do omáčky). Vo väčšej panvici si rozpustíme maslo a speníme na ňom cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a trochu opečieme. Do zmesi pridáme pasírované paradajky a koreniny - čierne korenie, soľ a červenú papriku. Potom...

Najprv si dáme uvariť cestoviny. Zeleninu aj zázvor si nakrájame, cesnak očistíme a potom na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme doň pretlačený alebo nastrúhaný cesnak, čerstvý zázvor nakrájaný na pásiky (alebo ten sušený) a nakrájanú mrkvu. Trochu podusíme a potom k nim pridáme hrášok a tak zelenú cibuľku.

Do zapekacej misy vložíme hrsť surových špagiet, prilejeme približne lyžicu olivového oleja a rovnomerne ho rozotrieme. Pridáme nakrájanú cibuľu, cuketu, sušené paradajky a špenát. Potom prilejeme pasírované paradajky, osolíme a pridáme sušenú bazalku a cesnak.

Najprv si dáme uvariť špagety. Kým sa cestoviny varia, pripravíme si omáčku. Spolu rozmixujeme avokádo, pretlačený cesnak, dve lyžice olivového oleja, šťavu z polovice citróna, čerstvý špenát, sušenú bazalku, štipku soli a čierne mleté korenie. Nakoniec prilejeme smotanu a celú zmes ešte raz pomixujeme.

Najprv uvaríme špagety podľa návodu. Počas toho si nadrobno nakrájame červenú cibuľu a trochu ju opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno nastrúhanú mrkvu, drvenú rascu, mletú červenú papriku, kurkumu, celý strúčik cesnaku, šošovicu a zalejeme pasírovanými paradajkami. Omáčku doplníme 2 lístkami bazalky a varíme asi 15 minút na miernom ohni....

Pesto si pripravíme tak, že najprv orechy opečieme na rozohriatej panvici bež použitia tuku. Pripravíme si strúhaný syr a lístky bazalky nahrubo natrháme. Pridáme do nádoby, prilejeme 150 ml olivového oleja a sekacím mixérom rozmixujeme dohladka. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Do misky dáme 2 vajíčka a 1 žĺtok, pridáme nastrúhaný syr, osolíme a okoreníme. V panvici na olivovom oleji a masle opečieme kúsky slaniny. Pridáme 3 stlačené strúčiky cesnaku a po nejakom čase, keď slaninu dochutí a všade začne rozvoniavať, ho vyberieme. Z panvice môžeme odobrať roztavený tuk a masť ak je jej...

Najprv si uvaríme v osolenej vode špagety. Na panvici si na rozpálenom oleji popečieme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a potom soľ, čierne korenie, papriku a provensálske korenie. Varíme kým sa huby nepodusia a neskôr pridáme smotanu na šľahanie. Necháme prevariť a k zmesi pridáme uvarené špagety (aj s trochou vody z...

Rúru predhrejeme na 200 °C. Červené papriky a cibuľu nakrájame na veľké kusy. Potom ich spolu so strúčikmi cesnaku a cherry paradajkami rozložíme na papier na plech s papierom na pečenie. Pokropíme ich olivovým olejom, posypeme sušenými bylinkami, osolíme a okoreníme. Následne zmes rukami premiešame aby boli všetky kusy zeleniny rovnomerne pokryté...

Maslo si rozpustíme v hrnci, následne pridáme múku a vytvoríme tak svetlú jušku. Jušku postupne zalievame mliekom a omáčku vždy pomaly a dôkladne zamiešame aby nevznikli hrudky (ak by aj napriek tomu nejaké vznikli, odporúča sa ich pred pridaním syra rozmixovať mixérom). Takto to necháme asi 30 minút povariť a často pritom omáčku miešame, aby sa...

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started