Tofu jaternicu rozdrobíme na menšie kúsky, rovnomerne rozložíme do zapekacej misy a pečieme 15 minút pri teplovzdušnom ohreve s teplotou 180 °C. Medzitým si nakrájame zeleninu - paradajky na polovice plátkov, papriku na pásiky a krúžky, zelenú cibuľku nadrobno - a čínsku kapustu natrháme na malé kúsky. Všetky druhy zeleniny okrem cibuľky rozložíme...

Tekvicu umyjeme a rozpolíme aj so šupkou. Jadro so semiačkami vyberieme a nakrájame ju na menšie kocky. Maslo s trochou olivového oleja si zohrejeme vo väčšom hrnci, potom pridáne nakrájanú cibuľu a cesnak. Celý tento základ speníme a následne doň pridáme sušený tymian a kúsky tekvice. Chvíľu opekáme a tak podlejeme vodou alebo vývarom. Pridáme...

Gnocchi stačí kúpiť aj predpripravené a len ho uvariť podľa návodu. V prípade vlastnej verzie zo zemiakov, vajíčok, múky a štipky soli najprv vypracujeme nelepivé kompaktné cesto. Z cesta vytvoríme guľôčky, ktoré vygúľame rukou na valčeky. Tie následne nakrájame na približne 1 cm dlhé kúsky, poprášime ich múkou a varíme v osolenej vode 3 minúty....

Karfiol najprv očistíme a pozdĺžne nakrájame na časti pripomínajúce steaky. Karfiol sa príliš rozpadáva, takže z ostatných častí vzniknú skôr nugetky. Potom rozbijeme vajíčka, osolíme a okoreníme ich čiernym korením a rozšľaháme.

Najprv si uvaríme gnocchi podľa návodu, precedíme ich a odložíme nabok. Vo veľkej panvici si rozpustíme maslo a pridáme doň olivový olej. Potom doň vložíme na tenké plátky nakrájaný cesnak a približne 30 sekúnd restujeme. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a ešte minútu opekáme kým nebude sklovitá.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca variť, od bodu varu 13-15 min domäkka. Pred koncom do zemiakov pridáme hrášok a necháme minútku povariť. Všetko scedíme, pridáme kus masla, deci mlieka a ručným mixérom vyšľaháme pyré. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Langoše

20/07/2023

Deň vopred cesto vymiešame, dáme do mikroténového sáčka a dáme odpočívať do chladničky. Na druhý deň môžeme po jeho vykysnutí tvarovať langoše a vyprážať ich na panvici (odporúčame si predtým ruky potrieť olejom aby sa cesto nelepilo). Potom už len stačí nechať hotové langoše odkvapkať na servítke od oleja a môžeme podávať aj s oblohou podľa...

Predhrejeme si rúru na 180 °C na statický ohrev. Brokolicu umyjeme, pokrájame na ružičky, dáme do hlbšej nádoby a zalejeme vriacou vodou. Necháme 3 minúty odpočívať.

Najprv si uvaríme gnochi vo vode podľa návodu. Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlatista. Pridáme cherry paradajky, brokolicu a kukuricu a následne ich okoreníme. Keď sa zelenina podusí, pridáme malé mozzarelly. Zeleninu dusíme kým nezmäkne, potom pridáme paradajkový pretlak a smotanu. Trochu povaríme a zeleninová omáčka je hotová....

Nadrobno nasekanú cibuľu vložíme do hrnca s rozohriatym olivovým olejom a krátko ju orestujeme dosklovita. Pridáme bobkové listy, tymian a na malé kúsky nakrájané šampiňóny. Restujeme, kým sa huby nezredukujú. Potom prisypeme neumytú ryžu Arborio, premiešame a podlejeme vínom.

Create your website for free! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Get started